Європейське весілля: особливості та традиції

Європейське весілля: особливості та традиції

Весілля - особливий захід, до якого молодята ставляться з трепетом та особливою увагою. Бажання перетворити цей день не просто в чергове торжество, а в справжнє свято штовхає женихів та наречених на пошуки чогось нового і оригінального.

Тож не дивно, що сьогодні старовинні традиції та обряди йдуть на задній план, а молоді звертають свою увагу на традиції сусідніх європейських країн. Так що ж так приваблює майбутніх наречених в європейських весіллях?

Озираючись назад в минуле, перебираючи старі фото своїх батьків не можна не відзначити, якими скромними були в ті часи весілля. Все робилося своїми руками, заходи проводив знайомий тамада або рідні, все зводилося до гучного застілля, а самі наречені потім з втомою згадували, як лише під ранок вдавалося розігнати гостей. Ну і звичайно ж, дефіцит всього: від їжі, до сукні та кілець.

Тому сьогодні майбутні молодята підходять до святкування весілля докладно та завчасно починають підготовку.

Яка повинна бути стилістика весілля?

За відправну точку тут стоїть питання про стилістику весілля. Саме це питання, в першу чергу, задає організатор весілля, плануючи захід. Вже стало традицією проводити весілля в європейському стилі. Нареченому та нареченій пропонується проведення заходу на свіжому повітрі. Цей варіант набирає актуальності в будь-який час року. Більшість ресторанів і кафе, розташованих за містом або в межах міста, де є водойма, ліс, парк або поляна мають власні намети і тераси.

Святкуючи весілля в європейському стилі не допускається самодіяльність. Все, від замовлення запрошень до проведення торжества проходить під суворим контролем організатора весілля. Особлива увага приділяється оформленню зали. Якщо передбачається виїзна реєстрація, то й оформлення на природі (арка, місця для розсадження гостей) також має бути витримано в одному стилі. Увагу привертають дрібниці. Аксесуари, які підбираються індивідуально: банти на стільцях, квіткова арка, стійка для кілець.

Сценарій європейського весілля

Європейське весілля зазвичай починається зі зборів нареченого та нареченої, які проходять в готельному номері або в заміському будинку. Організатор допомагає з вибором фотографа, візажиста, стиліста, відео-оператора, флориста.

Як правило, весілля починається з виїзної реєстрації. На майданчику розставляються стільці або лави, між ними залишається коридор, щоб могла пройти наречена. Зверніть увагу на погоду в день події. Якщо весілля проходить в сонячний та жаркий день, для гостей варто передбачити парасольки або навіс. Такого ж правила варто дотримуватися і в похмуру погоду.

У церемонії можуть брати участь діти. Зазвичай це дівчинки, які проходять перед виходом нареченої, розкидаючи пелюстки троянд. Хлопчикам дістається роль зберігачів кілець. Стиль одягу дівчаток повинен бути єдиний: сукні в світлій колірній гамі, у хлопчиків - костюм.

Відмінні риси європейського весілля

Європейське весілля відрізняється кількістю друзів та подружок нареченої. Вже в минулому таке звання, як свідок. Тепер кількість їх може бути стільки, скільки забажають молоді. Стиль одягу, так само, - єдиний. В одній колірній гамі, фасон суконь у подружок нареченої майже однаковий. Можуть відрізнятися деякі елементи сукні. У друзів нареченого - класична краватка може бути замінена на краватку-метелика.

Згідно з нашою давньою традицією, в кінці весілля молодята запалювали сімейне вогнище. В європейській весіллі цей звичай називається свічка єдності. Вона запалюється після того, як молоді обмінялися обручками.

Тривалість бенкету у європейців займає кілька годин. Як правило, це нетривала вечеря або фуршет. Потім наречені відразу вирушають у весільну подорож.

Наступний
Поділитись в соцмережі:
Попередній